måndag 21 november 2016

Jordnöts- och grönkålsgryta med korv och kanel

Kanel är inte bara en krydda för bakverk och desserter, den passar oerhört bra i mat också! Jag använder den ofta i vissa tomatsåser, den hör såklart hemma i curry, och är utmärkt även i den här grytan där kanel går ihop väldigt fint med jordnötssmaken.
Jag använder slätt, osaltat jordnötssmör som bara består av just jordnötter, och föredrar en hyfsat kryddig korv i den här grytan, som t ex Topdogs chili från Goodstore.


3-4 portioner:

Neutral olja
3 morötter
100-150 g färsk grönkål
1 röd paprika
1 grön paprika
2-3 dl vatten
1 dl slätt jordnötssmör
½-1 dl okryddad tomatpuré
Salt
Svartpeppar
Mald kanel
Paprikapulver
100 g korv


Värm en skvätt olja i en stor kastrull eller gryta. Tärna morötterna och låt dem fräsa några minuter. Skär grönkålen i bitar och tillsätt den, och några minuter senare även tärnade paprikor. Vänd runt och låt fräsa några minuter till. Rör under tiden ihop vatten, jordnötssmör, tomatpuré och kryddor till en slät sås. Vänd ned den i grytan och låt puttra 5-10 minuter tills såsen tjocknat. Skiva korven och vänd ned den under de sista minuterna.
Servera med t ex ris eller polenta.

1 kommentar:

  1. Provade den och både jag och blandkostarsambon gillar den=) Hade bara rökt paprikapulver hemma, men det var ingen nackdel.

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin