Jag äter sällan bananer som de är, utan föredrar att baka något på dem. Idag blev jag sugen på bananpannkakor, så sagt och gjort improviserade jag fram ett recept. Jag smaksatte dem med kakao, helt enkelt för att det mesta blir bättre med choklad, och dessutom kardemumma och blåbär.
Genom att ha olja i smeten kan pannkakorna gräddas i en torr stekpanna, och blir därför inte alls flottiga utan får en torr och fin yta.
Jag har ätit dessa till både frukost och middag, och med glass eller vispad grädde och lite bär till blir de en fin dessert.
Ca 7 pannkakor:
4 dl havregryn
2 stora bananer
2 tsk bakpulver
3 msk kakao, siktad
½ tsk kardemummafrön, mortlade
En nypa salt
1 msk neutral olja
2,5 dl växtmjölk
½ dl blåbär
Stavmixa havregrynen till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser utom blåbären och mixa till en slät smet. Låt den svälla minst 15 minuter. Vänd försiktigt ned blåbären.
Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda pannkakor på ca 1 dl smet vardera. Jag gjorde pannkakor med ca 10 cm diameter, då räcker smeten till ca sju stycken.
Servera med t ex glass eller frukter.
Jag tror på allvar att du är ett geni! :)
SvaraRaderaMaria
Åh, tack så mycket!
RaderaDet tror jag också. ;)