Bakad potatis är gott, så då borde den väl bli ännu godare om den bakas två gånger? Ja, visst är det så! Först bakas potatisen som vanligt, för att sedan halveras, fyllas och bakas igen. Då blir fyllningen ännu mer smakrik genom att nötterna rostas och paprikans sötma förstärks. Dessutom blir de färgglada högarna av fyllning riktigt snygga att se och rätten passar utmärkt som en tjusig förrätt.
Bakpotatisar
Margarin
Gul och/eller röd paprika
Ev turkisk sivri-paprika om du vill ha lite mer hetta
Zucchini
Valnötter
Färska örter, t ex salvia, gräslök och persilja
Salt
Svartpeppar
Nagga potatisarna med en gaffel och baka dem i vanlig ugn i 225 grader i ca en timme (exakt tid beror på potatisarnas storlek) eller i mikrovågsugn på full effekt i 8-10 minuter. Smält margarinet. Halvera potatisarna, gröp ur dem men lämna kvar ca 4-5 mm ytterst så att skalet håller ihop och är stadigt. Fintärna det urgröpta samt paprika och zucchini, grovhacka valnötterna och strimla örterna (gärna även stjälkarna om du använder persilja). Blanda alltsammans i en bunke, salta och peppra och fyll de urgröpta potatisskalen som placerats i en ugnsform eller på en plåt. Lägg på fyllning i en hög ovanpå varje skal och pensla fyllningen med margarin. Baka igen i 10-15 minuter i ugn eller 3 minuter i mikro.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar