fredag 14 november 2014

Pasta med gräddig broccolisås

Det här är en lika lättlagad som delikat rätt som passar utmärkt såväl till middag som en snabblagad lunch. Jag köper matlagningsgrädde i enlitersförpackning så det är lätt att använda några deciliter åt gången, men här behövs det faktiskt inte särskilt mycket.
Zucchinin utgör mest utfyllnad och gör såsen ännu krämigare, och smaken är inte märkbar. Använd helst en pastasort med räfflor eller en rörformad så att såsen fastnar på pastan.


Pasta
Färsk broccoli
Zucchini
Matlagningsgrädde
Vitlök
Salvia och/eller timjan, helst färsk
Salt
Svartpeppar

Börja koka pastan. Skär broccoli och zucchini i bitar och ångkoka dem ca 5 minuter. Låt dem svalna lite och mixa dem sedan till en tjock puré i blender eller med stavmixer. Lägg över purén i en kastrull, rör ned grädde och tillsätt finhackad vitlök och örter samt salt och peppar. Låt såsen puttra på medelsvag värme några minuter så den tjocknar, och tillsätt eventuellt en liten skvätt pastavatten. Vänd ned pastan i såsen och låt puttra några minuter till.

2 kommentarer:

  1. Testade denna, så enkelt och SÅ gott! Kommer göras fler gånger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, vad roligt att höra!

      Radera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin