onsdag 1 november 2017

Rucolapesto med korianderfrön



I dag, 1 november, är det internationella vegandagen, så det är ett utmärkt tillfälle att äntligen bjuda på ett nytt recept!

Jag har gjort många pestovarianter tidigare, och ni som läst de recepten vet att jag gärna använder många olika slags gröna råvaror. Här blev det rucola, och korianderfrön ger en fin, fruktig ton och citron eller vinäger ger en syra som jag tycker förhöjer smaken rejält här. Var alltså inte rädd för att snåla med den!
Jag föredrar att göra peston ganska kornig och tjock, snarare än såsig.

På bilden är peston blandad med pasta och grytbitar från Vegme.


Solrosfrön
Korianderfrön
Rucola
Vitvinsvinäger eller citronjuice
Salt
Olivolja

Värm en torr stekpanna eller stor kastrull på medelvärme och rosta solros- och korianderfröna tills de börjar dofta starkare. Låt dem svalna på ett fat. Mal dem sedan grovt i en matberedare.
Skölj rucolan noga, lägg den i matberedaren och kör tills det precis går ihop till en kornig massa. Tillsätt salt och vinäger eller citron och mixa hastigt. Rör ner oljan för hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin