onsdag 22 mars 2017

Potatis- och zucchinibiffar med tofu och citron samt ärt-yoghurtsås


Jag har kilovis med potatis, tofu och zucchini hemma för tillfället, så vad göra? Biffar, såklart! De här frasiga små sakerna får en väldigt fin smak av citron, örter och sumak, och passar perfekt med en sås på yoghurt och ärtor.




Ca 25 små biffar:

½ stor zucchini
6 stora mjöliga potatisar
250 g fast tofu
1 dl strimlad persilja
1 citron
Dill
Sumak
Salt
Svartpeppar

Olja till stekning


Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Strö över salt, blanda och låt stå ca 20-30 minuter. Krama ur vätskan med händerna.
Koka potatisarna under tiden. Häll av vattnet när de är mjuka, skala dem medan de fortfarande är varma och mosa dem grovt. Lägg moset i en bunke och blanda ner zucchinirivet. Grovriv eller smula tofun och vänd ned den, persiljan, finrivet citronskal, dill, sumak, salt och peppar, och blanda väl. Ställ in bunken i kylskåpet en stund så att blandningen blir fastare. Värm en stekpanna på medelvärme och tillsätt lite olja. Forma små biffar, ca 5-7 centimeter i diameter och 1 centimeter tjocka, och stek några i taget på båda sidor tills de blivit gyllenbruna. Servera med såsen.


Sås:
Gröna ärtor
Naturell yoghurt
Ev matlagningsgrädde
Citronsaft
Dill
Salt


Ångkoka ärtorna. Mixa tillsammans med yoghurt till en lös sås, och späd eventuellt med grädde. Smaksätt med citron, dill och salt.


En något större portion ser ut så här...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin