Häromdagen grillade vi en massa grönsaker och det blev några paprikor över. Till lunchen dagen därpå använde jag dem när jag spontant svängde ihop den här läckra, tjocka cremen som tillbehör till biffar och potatis. Det går givetvis även bra att rosta paprikor i ugnen. Ta rejält med örter! Basilika är viktigast, men jag använde även salvia, citrontimjan och rosmarin.
Röda, gula och/eller orangea paprikor
Cannelinibönor
Färska örter
Olivolja
Salt
Ev nypressad citronjuice
Skär paprikorna i stora bitar och pensla dem med olja. Rosta dem i ugnen eller slå i dem i metallfolie och grilla dem. Låt dem svalna och ta bort de svarta bitarna av skalet. Skär paprikorna i mindre bitar, lägg dem och bönorna i en skål och mixa till en puré med en stavmixer. Strimla örterna och tillsätt dem, och mixa igen. Tillsätt olja tills önskad konsistens uppnås och smaka av med salt och eventuellt citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar