torsdag 16 oktober 2008

Tomatsås med salvia och morot

Ibland är det skönt att laga mat som sköter sig själv, som exempelvis en tomatsås som får sjuda länge på svag värme. Här är den smaksatt med färsk salvia och innehåller morötter för att göra den matigare. De får först mjukna tillsammans med lök och vitlök i olivolja en stund innan tomaterna tillsätts. Såsen passar självklart utmärkt till pasta!

Olivolja
1 stor röd lök
2-3 morötter
2 vitlöksklyftor
5 färska salviablad
1 paket passerade tomater
2 tsk rödvinsvinäger
Salt

Värm oljan på medelsvag värme. Strimla löken fint och fräs den i oljan ett par minuter. Skiva under tiden morötterna tunt och lägg i dem. Tillsätt finhackad vitlök och strimlad salvia efter 5 minuter och låt stå ca 10 minuter till, så att morötterna börjat mjukna. Häll i tomaterna och vinägern, lägg på lock och låt sjuda i minst 20 minuter men gärna längre. Salta efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin