fredag 8 augusti 2008

Grönsakspilaff med örter och russin

Här är ytterligare en av mina improvisationer, som visade sig få en perfekt kryddning. Dock skrev jag inte ned mängderna, så ni får, precis som jag gjorde, krydda på känn.

Råris
Olivolja
Rödlök
Färsk salvia
Morötter
Vitlök
Färsk vitkål
Solroskärnor
Kumminfrön
Paprikapulver
Spiskummin
Färsk timjan
Russin
Zucchini
Kanel
Salt
Svartpeppar

Börja med att koka riset, och förbered under tiden grönsakerna så att tillagningen går så smidigt som möjligt. Strimla löken, salvian och kålen. Skiva morötterna. Finhacka vitlöken och tärna zucchinin.
Värm oljan på medelvärme och lägg i lök och salvia. Tillsätt efter ett par minuter morötter, vitlök, solroskärnor, kummin, vitkål, paprikapulver, spiskummin och timjan. Rör om då och då och fräs tills grönsakerna börjar mjukna. Lägg då i russin, zucchini, kanel, salt och peppar och fräs några minuter till. Blanda sedan ned det kokta riset och låt allt bli genomvarmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin